Novi Sad
17.03.2016.
15:37 > 11:05
Direktor OŠ "Prva vojvodanska brigada" Dušan Kosanović smenjen je sa funkcije većinom glasova školskog odbora na sednici u ponedeljak uveče, saznaje 021.
  • dejan

    19.09.2016 00:55
    bedno
    samo bednik moze da ostavi komentar da nista nije puno dati za vodjenje eskurzxije..pa sta,bolje cete paziti decu ako vas vise platimo?koliko je to jadno..pa ako je sve tako strasno,sedite i nemojte da idete na eskurziju..stavite u dzep po 40 000 za dva dana dnevnica,jedete i pijete dzabe ,provedete u busu pola vremena i jos vam malo..alavi ste svi do jednog.
  • sasa

    29.03.2016 13:50
    ekskurzija i jos ponesto
    Oni koji ne rade u prosveti ne znaju koliko je rizicno voditi decu na ekskurziju pa bilo to i jedno dete.Ja sam to radio i vrlo dobro znam tematiku.Nastavnici i ucitelji koliko god da dobiju nije malo.Lako je poslati decu da o njima drugi brine pa odmarati 7 dana.O ekskurzijama ne odlucuje skola vec sam nastavnik ili ucitelj ZA NEUPUCENE.
  • dragan

    24.03.2016 17:58
    Bivsi ucenik
    Direktor ne odlucuje o Ekskurzijama.To je u nadleznosti pomocnika Direktora.Pomocnica,nekada uciteljica,a sada pomocnik odlucuje da li ce i kada se odrzati ekskurzije.Komentari na racun direktora su upuceni na pogresnu adresu.
  • Mama

    21.03.2016 18:47
    Ekskurzija
    Učiteljice i nastavnici dele ponude za ekskurzije i nije tačno da nisu zainteresovani. U pitanju je organizovan način za laku zaradu. Još nisam čula da je neko odbio da vodi decu. Raspitala sam se u drugim agencijama ponude su bile drastično jeftinije. Poznato je da je direktor uvek radio sa jednom agencijom. Ako je transparentno zašto smo uvek dobijali ponudu jedne agencije.
  • Roditeljska

    21.03.2016 18:39
    Pa zašto je tako skupo
    Tačno ekskurzije je organizovao neradnim danom. Zašto idu kao grupa građana a gde je nakupio grupu "građana" na ulici. Ne nego u učionici. Koja je cena pa duplo veća nego kada je ekskurzija išla redovnim putem. Pitanje je ako je skuplje i do 2.000 dinara po detetu ko deli taj novac. Pomnoži iznos po plativom učeniku i doći ćete do ozbiljne cifre. E to se zove organizovan kriminal i nelegalni tokovi novca. Prosvetarski nema šta. Baš volimo decu.
  • Nekada i sada

    21.03.2016 11:19
    Pohađao svojevremeno PVB i bila je neuporedivo bolja od druge škole na Naselju.
    Sada kada razmišljam u koju školu da upišem dete, od svih roditelja koji imaju decu dobijam savet da nikako ne idem u PVB.
  • Zemljoposednik

    21.03.2016 08:15
    Interesuje me da li je istina da je u skoli zaposlen i njegov sin, jeste ili nije, da ili ne, treceg nema, nema veze da li je on DS, SNS ili neutralan. Ako mu je sin zaposlen onda prestaje svaka prica, onda tu nema nikakve price o politickoj pozadini, to se svuda u svetu sem u Novom Sadu zove nepotizam i to je vise nego dovoljan razlog da dobije pedalu. A ako nije istina da mu je tu zaposlen sin onda moze da se raspravlja o politickoj pozadini.
  • Kolega

    20.03.2016 14:35
    Zadnje vreme doslo
    Nijedan zaposleni u nijednoj skoli niti je, niti ce primoravati ijednog roditelja da posalje svoje dete na ekskurziju. Skole vec tri godine ne realizuju ekskurzije i skole u prirodi zbog zakona o javnim nabavkama koji je uveden i za ove aktivnosti. Prema tome, ukoliko roditelj posalje dete na ekskurziju, to vise nije ekskurzija nego putovanje gde zaposleni nije razredni staresina nego pratilac. Skola nema nista sa tim vec je to na nivou gradjanskih putovanja. Sami roditelji odlucuju da li ce njihova deca ici na putovanje sa pratiocem iz skole, ili ne. Strasno je to sto se roditelji trude da i svoju odgovornost povodom tih putovanja svale na skolu i direktora koji apsolutno nema ama bas nikakvu ulogu u tome. Iskljucivo je na roditeljima izbor i odluka o odlasku deteta na putovanje, a dobra volja zaposlenog je da li ce biti pratilac na tom putovanju i pod kojim uslovima.
  • Roditeljska

    19.03.2016 22:16
    Vruca fotelja
    Ekskurzije su postale opasan biznis. Sve što je išlo transparentno sada se dogovara u četiri oka a roditelji dovode pred svršen čin. Zašto neko ne postavi pitanje da li su to sivi putevi novca. Ko plaća porez na dobit koji nigde nije registrovana. Pa zar to isto tako nije kriminal. Dobri direktor iz pisanja je bio saučesnik u tome. Naravno novac buši gde burgija ne može. Deca godinama za razne namene daju ozbiljan novac pa neće nas valjda ubediti da ništa nije znao. Po zakonu ko ima pravo da prekine čas to niko ne kaže. Učionice su postale pijace za razno razne stvari a sve za rad provizije. Da li dete ide na nastavu ili u trgovinu.
  • Mehmed

    19.03.2016 18:43
    Samo tako, samo tako...
    "Naprednjaci, sve vam je u šaci", secite bagru pismenu, šta ima oni da se k...če! Mo'š misliti! Završili državne fakultete, pa misle da su najpametniji. Skidajte sve školovane. Ima da budemo menadžerska država, BRE! Da neće možda doktori nauka da budu dekani na državnim fakultetima! M'rš BRE bando pismena! Novo je vreme! Vi ste, naprednjaci, sada većina! Vi ste naši heroji! Živela Cvija i Nada Kobac! Dole intelektualci! Živeo Caca Lacio i Bocara! Ima da nas operišu i leče doktori sa privatnih fakulteta! Ima da nam preduzeća vode menadžeri Miće Megatrenda! Tooooo Srbijo! Napredno! Mehmed iz Švedske. P.S. Ladno, al' standard!
  • Kako objasnjavate

    19.03.2016 15:33
    Kako objasnjavate
    @ na ledjima zakopcan
    Kako objasnjavate cinjenicu da je vise od 3/4 kolektiva glasalo za njega i da se niko nije zalio da je bilo pritisaka za glasanje?Zato sto je omiljen od kolektiva,eto.
    Kako objasnjavate reci predsednice skolskog odbora upucene predstavnicama kolektiva gde ona ladno kaZe da se kolektiv nista ne pita i da ce oni citaj naprednjaci da postave koga hoce?Istina uvek nadje put,tako ce i ovog puta,za koga su spremali mesto,po cijem nalogu i glavno pitanje zasto ilegalnim putem na silu?To je ipak skola,tu se postuje put Svetog Save a ne Velikog Vodje,
  • Kolezi

    18.03.2016 20:51
    kolezi
    Kolega, al ga ubode a stvarno je tako,sada ce da pisu da botujete ali ako neko trazi istinu eto je.Inace kolektiv sada miruje i trpi uvrede i omalovazavanja naprednjaka,ali mi se cini da ce ovim postupkom Vucic i co izgubiti dosta glasova zarad sitnih interesa...Kolega jos jednom,svaka Vam je na mestu.
  • Kolega

    18.03.2016 15:50
    Zadnje vreme doslo
    Jedina svrha clanova skolskog odbora predstavnika lokalne samouprave u vecini skola je partijsko kadriranje. Zadnje vreme je doslo sto je jedan direktor jedne seoske skole zdusno ucestvovao i doprineo smeni svog kolege. To se do sada u prosveti nikada nije dogodilo! Taj seoski direktorcic je na izmaju svog mandata u svojoj skoli i svestan je da nece dobiti drugi mandat od strane svog kolektiva. On bi da sada, na racun svog kolege, da dodje u grad. Taj isti seoski direktorcic je vec pokusao da prodje na konkursu za ditektora u jednoj gradskoj skoli pre izvesnog vremena. Nije dobio nijedan glas iako je radio kao nastavnik u toj skoli. Posto mu sat otkucava, on je, brze bolje, napao svog kolegu!
  • Pravedno

    18.03.2016 14:33
    Žika 18.03.2016 | 13:02

    Vi Ziko kao da sedite sa Dusanom Kosanovicem, sve skole koje ste nabrojali su prijatelji doticnog gospodina. Svi imaju bar po kilu putera na glavi, od nekoga se moralo krenuli, uskoro ce svi istim putem da idu
  • Na ledjima zakopcan

    18.03.2016 13:39
    Citam i ne verujem
    Koliki mi retardi-roditelji treba da budemo i verujemo u postenje jednog direktora koji i sa svojim zaposlenima prica veoma vulgarno.Ovo nema veze sa SNS,jer je i on sam clan iste stranke,vec sa njegovom mladjom zamenicom koja se kao ni starija nije slozila sa promenom radnog mesta.Promenu je morao da uradi jer ni za nju kao ni za mnoge "svoje" zaposlene nije imao odobrenja Skolske uprave,sto znaci da je to radio na "rec",isplacivao je iz budzeta sredstva za "te zaposlene" sto tek nije smeo,za izdavanja sale u ponocnim i vikend terminima zna celo N.Naselje,trazio sredstva za "skolsku" fotokopirnicu svog sefa racunovodstva od oko 700 000din godisnje,rabati za knjige "njegovih" izdavaca od 15-25%,fotkanje maturanata prosle godine za samo 1900din(nije dao svoju sliku za foto almanah) umesto njegovih 3000din celih 7 godina(covek to i prenaglasava),i naravno vec ceo grad zna za 2 stana u NS i jedan u solunskoj regiji.Seminari placeni iz budzeta,trpezarija sa losom hranom,itd.
    O kakvoj mi evaluaciji obrazovanja pricamo kada iz ove skole minimalan broj ucenika uspe da se upise u elitne gimnazije gde se radi i uci,a ne poklanjaju ocene!?On je podrsku dobijao ucenama i pretnjama i procentima,pa se tu krije "podrska" tokom ovih 10-12godina njegove pijace od skole.SNS sa ovim nema nista,kao ni predsednica SO,a direktor je sam dao legitimitet sednici SO svojim prisustvom sa svoja nastavnika.
  • Žika

    18.03.2016 13:02
    A drugi?
    Ako se smenjuje samo on onda je to sramota za grad. Ima gorih direktora, preletača pa čak i u ŠU koji nisu ništa učinili za napredak školstva već sve rade samo iz lične promocije i iz ličnih interesa. Da krenemo od: Škola Trandafil?....škola J.Atila?.......škola P.Šandor?.....itd od srednjih sa malvezacijama prednjači Elektrotehnička - gde se umesto direktora smenjuje ŠO koji je ukazao na nezakonite radnje. Privatni fakulteti pa čak i društveni su korumpirani itd. da li su tu krivi naprednjaci? Pa jesu jer u svoje redove primaju one koji su u stranku ušli da bi zadržali poziciju. Rešite se kukolja.
  • Logika

    18.03.2016 12:59
    Šta je posao roditelja
    Šta je posao roditelja? Sigurno ne da postavljaju ili smjenjuju, direktore, doktore, vozače autobusa, poštare, dekane fakulteta, ita. Anarhija je opasna, a naše društvo kao da istovremeno baštini i diktaturu i anarhiju. Logički je lako zaključiti da nije riječ o anarhiji nego o nekim centrima moći sa ličnim sebičnim interesima, pod izgovorom borbe za opše dobro, što se zove licemerje. Dakle, dosta demagogije. Očito je postala praksa da je bolje smjeniti ministra zbog verbalnog ispada, nego zbog lošeg vođenjea svog ministarstva, pa zašto ne bi ona moglo nekog direktora zbog nekog još banalnijeg razloga. Sve je otošlo u "lepi Honduras"
  • radnica skole

    18.03.2016 10:45
    prilika da nesto kazemo
    Radim u skoli vec 15 god. Nije bas sjajno stanje u njoj. Poremeceni su medjuljudski odnosi od strane male grupe neradnika, ali partiskih clanova. Njihov vodja je pomocnica direktora naravno uz pomoc clanova skolskog odbora - SNS. Zele da smene direktora i dovedu nekog svog, verovatno pomocnicu, steta zena je bolesljiva. Eto onomad dok je bila na bolovanju `morala` je da skokne na zimovanje da bi se brze oporavila! To bih volela da inspekcija proveri! Ovo stanje treba sto pre okoncati smenom skolskog odbora koji nipodovstava nastavni kadar zarad partiskih ineresa!
  • RR

    18.03.2016 00:11
    (S)mutna vremena
    Ne znam kome i čemu treba članak u kome ima vise poluistina i neistina nego korektno iznetih činjenica, a i mnogo komentara koji su beskorisna lična interpretacija iz najrazličitijih, a po pravilu najnižih etičkih motiva. Verovatno da se diže prašina za što bolje ostvarivanje nečijih prljavih nauma. Niko ovde ne pominje uspehe ove škole. Zar to nije osnovni zadatak i imperativ ovakve institucije. Da li može uvek bolje? Naravno da može. Da li se pitate ko su oni koji bi to bolje da donesu? Da li je to ona grupa roditelja, pre svega frustriranih, bez dovoljno obrazovanja i spremnih na sve kad je lična promocija u pitanju, koja je ovog direktora smenjivala i pre dve godine i u tome nije uspela. Kolektiv je Kosanovića birao i posle toga sa 90% podrške. Možda partijski vojnici? Pa jedino budali nije jasno da zbog partokratije ubismo sve zdravo i vredno u ovom društvu. U društvu u kojem će naša deca i sutra živeti. Rušite kada niste do sada ništa naučili. Svi koji su rušili i obećavali, posle njih je gore bilo. Povratka nema, a na ruševinama ništa ne raste. Srećna vam glupost i kukavičluk.
  • RODITELJ KOG SE TICE

    17.03.2016 23:09
    Skola se za vreme njegovog rukovodjenja jako srozala,toliko da svi kojima je starije dete islo u nju,mladje salju drugde.Skola Nikiola Tesla JE FORMIRALA CEO RAZRED od PRVAKA SA NASELJA,koji zive pored skole.Istina je za fotke,ekskurzije koje su za istu destinaciju za trecinu skuplje od drugih,,nerad koji mnogima odgovara,domar koji se pita za mnoge stvari itd.Skola je izgubila ugled, u vreme njegovog mandata.To mora da se menja a njemu je ovo treci mandat.Ima tu vrednih i kvalitetnih nastavnika,treba da podrzimo nekoga od njih,da stvari krenu na bolje,konacno.
  • BratkoStojmenov

    17.03.2016 22:16
    ...
    @Kvazimodo

    A da imenujete lepo ko je zaposle preko veze i kolicinu novca koja je pokradena , te price koje iznosite su neozbiljne.

    ja sam slucajno saznao od jednog zaposlenog u toj skoli da samo skolsko obezbedjenje placa skola iz prihoda koje ima jer niko nece da placa isto .
    a roditelji su insistirali na obezbedjenju . sto se ne kaze da skola sama servisira ove obaveze koje sigurno nisu male.
  • korisnik sale

    17.03.2016 22:01
    Ja kao dugogodisnji korisnika fiskulturne sale u skoli PVB imam potpisan ugovor sa tom skolom-direktorom i na kraju meseca redovno dobijam fakturu i uplacujem preko racuna zakup fiskulturne sale na racun skole kao i vecina mojih poznanika koji koriste tu fiskulturnu salu za rekreaciju svojih radnika. Pa tako mogu potvrditi da nije tacno da domar naplacuje na ruke fiskulturnu salu, i sat zakupa kosta 3000 din tacno ako vas vec zanima. I zadovoljni smo uslugama u toj skoli i zato vec duze godina zakupljujemo tu fiskulturnu salu. I ne napadajte te ljude bez ikakvih konkretnih podataka cak smo zadnji put ucestvovali i na tenderu koji je bio raspisan od strane te skole.
  • XY

    17.03.2016 21:58
    Pitam se , pitam
    Direktor ima podršku kolektiva osim par časnih (čitaj ambicioznih) pojedinaca. Ljudi danas ne biraju sredstva kada nekome žele napakostiti i iskreno se raduju tome. Samo čitajte pojedine komentare. Ne gledaju uspehe djaka u mnogim oblastima , brojne humanitarne akcije škole , ništa. Samo , kako smeniti direktora . Eto radosti sitnim dušama i onim roditeljima koji smatraju da bolje znaju voditi školu od onih koji su se za to godinama školovali , a da postaneš roditelj dovoljno je dan si fizički zdrav. Ne traže ti fakultet. Još...
  • dedica

    17.03.2016 21:25
    U kakvoj zemlji ja to zivim kad postoje ljudi koji brane coveka koji je u najmanju ruku zloupotrebio polozaj da zaposli svog sina, tj. da mu omoguci prednost u odnosu na druge kandidate. A vidim da upuceniji kazu da tu postoje i druge zloupotrebe. Nije ni cudno sto smo jadni, bedni i siromasni kad tolerisemo sve i svasta. Bas me briga da li ga smenjuju politicki ili jer je korumpiran, zanima me samo da odgovara ako je zloupotrebio polozaj jer mi samo to garantuje bolji zivot jednog dana.
  • Stvarno

    17.03.2016 21:13
    Stvarno
    Pa sto ga kolektiv ne smeni ako je tako los?
  • Hajduk Veljko

    17.03.2016 20:51
    Politika
    Vidim da se zakuvala diskusija. Drago mi je što ima i jednih i drugih što komentarišu, ali niko ne pominje pravi problem, a to je gospođa tj. gospođica zamenica koja "rovari" od prvog dana i okuplja oko sebe gomilu lenština i dvoličnih osoba. Njoj se ne ide u nastavu jer voli fotelju, a sa đacima ne ume. Njena ambicija je da bude direktor kao i većina njenih kolega (nastavnika fizičkog).
  • za Tatu

    17.03.2016 20:37
    za Tatu
    Dragi Tata,sada ce se nastavnici birati po kolicini plakata koje su zalepili a ne kakvo znanje poseduju,pa ko vam zapadne.
  • Bivši-sadašnji-Buduć

    17.03.2016 20:07
    Samo tako,samo tako
    Kao prvo: da je valjao ostao bi da vedri i oblači u školi i uz pomoć diktature , strahovladanja ,pretnji i laži radi šta mu se hoće.
    Kao drugo: da nije bio član partije ( prvo SPS,a sada SNS ) nebih mogao da dogura tako daleko i visoko ...
    Ispitaje: izdavanja sale za fizičko u van radnog vremena škole, 2500-3000 din termin ,pare je naplaćivao domar, bez računa i ugovora o izdavanju. Nisu kupovane lopte ,mreže ili bilo šta od tih para. Đačke eskurzije nisu tajna dok ih je bilo u njegovoj režiji . A tek bruka sa nabavkom knjiga i dobijanjem rabata od određenih izdavača i teranjem zaposlenih da baš moraju da uzmu tog i tog izdavača.... A gde je slikanje đaka ,koje mora da bude samo sa određenom fotografskom radnjom. Ili matursko veče koje mora da bude samo na Ribarcu. Malo je ovde prostora da se sve ukratko napiše kako je bio DOBAR (koliko je bio dobar)DIREKTOR.
    I kao četvrto:niko nesme da napiše u kakvom su mraku ,strahu radili vaspitači ,učitelji ,nastavnici jer im je stalno predočavano da su svi protiv njih i škole. A i pored toga ne čini školu samo on kao direktor već je ona tu zbog ĐAKA KOJI SU DOŠLI DA UČE I NAPREDUJU,koliko su samo puta đaci prisustvovali scenama koje je bio u stanju da priređuje zap
  • PodrskaIzKraja

    17.03.2016 20:02
    ...
    Zasto se ovo radi bas sad i na ovaj nacin ? Ako ga treba smeniti neka to uradi kolektiv koji ga je i postavio . A to sto su clanovi skolskog obora poslusnici SNS-a to je vec zalosno , kada su neki stavili svoju knjizicu ispred svog deteta . Pitam se da li je ovde pitanje dobrobiti dece u pitanju ili necijeg postavljena ?! Ciji je interes da se ova skola napada ? Zna li se misljenje zaposlenih o ovom pitanju ?

  • prosvetar

    17.03.2016 19:46
    politika na delu
    Naravno da je poltika na delu! Smenjuju ga njegovi Naprednjaci, znaci nije zeleo da slepo slusa stranku. Treba ga pitati koliko je clanova SNS zaposlio, verovatno nedovoljno. Pravi razlog smene je upravo suprotan, poslao je pomocnicu direktora (clana SNS) u nastavu, pa pobogu gde da se clan SNS degradira! Ova Srbija je stvarno tuga bozija kada se ovakve stvari desavaju.
  • Modi

    17.03.2016 19:45
    Pa
    Da li iko ulazi u ovu skolu? Toaleti smrde, plafoni otpadaju a skolsko dvoriste je otkljucano 24h dnevno, pa je na raspolaganju osobama ciji ljubimci vrse nuzdu oko sprava za igranje, kao i mladom delikventima koji razvaljuju sve redom. Sala za fizicko prokisnjava, te su postavljene kante nasred tribina. Stid me je skole u koji ide moje dete! Ocigledno da je jedino mene stid.. Dok direktor bira sve po svojoj volji.
  • Tata

    17.03.2016 19:24
    Da li može da se javi neko objektivan i realno objasni šta se dešava. Botovski komentari obe strane govore samo o ličnim sukobima koji su nebitni za djake i roditelje. Dete mi ide u ovu školu i ja sam išao nekada ali o svemu sam saznao tek u vestima Radija O21. Kako će se aktuelna dešavanja odraziti na kvalitet nastave?
  • Kvazimodo

    17.03.2016 19:15
    Ljudi, citam ove komentare i ne mogu da verujem. Skola PVB je ranije bila dobra skola, a sve do zadnjih 10-tak godina. Tada pocinje zaposljavanje preko partije i za pare. Ovaj covek je vise puta prijavljivan inspekciji, zaposlio je pola kolektiva za pare, u skoli mu se nikada vise nije dilovalo, tuklo a u okolini i upucavalo (dobra deca iz skole). Nastavnici nikada losiji jer je polovina nestrucna i primljena preko veze bez konkursa i za par hiljada evra. Od izdavanja sale pa preko zaposljavanja, ima ovde posla za inspektore, ali prave a ne ove prosvetne kojih za ceo juznobacki okrug ima njih tri i ne mogu da urade nista...
  • Za Novo Naselje

    17.03.2016 19:10
    Dusane mani se tastature, nije to za tebe, provaljen si.
    Drago mi je da su se roditelji izjasnili i otkrili i ono sto ne pise u odluci koja je okacena u zbornici.
  • Branja Smrt

    17.03.2016 18:37
    /
    Komentari obiluju neistinama i poluistinama. Ocigledno je da cela prica oko smene ima politicku pozadinu. Izgleda da su nestranacki direktori najveci problem i glavni izvor korupcije u ovom "postenom" drustvu. Svi imate neke informacije o coveku koga ne poznajete? Odakle vam? Proverite informacije pre nego sto ih iznesete u javnost ovako.
  • Majda

    17.03.2016 18:34
    sramota
    Prosto sam bila primorana da procitam sve od pocetka i pravo da vam kazem smejem se i dalje, jadni mi i cela nasa prosveta kada se roditelji pitaju za sve.
    Treba da vas bude sramota, svi vi koji najbolje znate sve i gurate nos gde vam nije mesto, samo sacekajte, i vas ce snaci nesto gore.
    Pozdrav za roditelje koji uvek znaju najbolje a najmanje znaju svoju decu, bolje ih vaspitavajte kako treba. Bas mi vas je zao, tako su vam deca "osakacena" sto su u Prvoj vojvodjanskoj brigadi, mnogo su jadni. Gospodo, izvolite pa ispisite dete iz skole, resen problem.
    Od kako je taj covek seo u direktorsku stolicu, skola je na boljem glasu. To niko ne moze da ospori, potpisujem!
  • Skiper

    17.03.2016 18:18
    SNS drama
    Cista politicka smena nije Dusan bio zlatan ali samo da ne dodje dusman stranacki pa cete videti sta znaci kad neko grabi poene za sebe i bas ga briga za decu, skolu, nastavni kadar.
  • Novo naselje

    17.03.2016 17:46
    sns komedija
    Ovo je takva hajka i ujdurma SNS-a da ovo skoro nije vidjeno u Novom Sadu.Covek radi svoj posao , Predsednik je Aktiva direktora Osnovnih skola Novog Sada, ima ugled u Aktivu, direktori su ga birali, odlicno obavlja svoj posao..Nema kome nije pomogao.Svi ovi sto ga napadaju ne mogu ni cipele da mu nose , Zato se i javljaju ovde da lece svoje komplekse i neostvarenost u zivotu.Jedna poslovica sve kaze Ti njega hlebom on tebe kamenom Direktore zelim Vam svako dobro
  • Podrska

    17.03.2016 16:51
    Nastavnik fizickog, direktorov sin, je diplomirani profesor fizickog vaspitanja. Privremeno je na toj poziciji usled ambicije nekih ljudi, kojima nije dovoljno da budu nastavnici vec zele da se uzdignu preko stranke. Niko nije otpusten niti primoran da ode. Odlicno obavlja svoj posao a deca ga obozavaju. Nemojte biti licemeri, svako bi pomogao svom detetu, pogotovo ako je kvalifikovano. PVB je veoma cenjena skola sa odlicnim rezultatima, svi ste zeleli da upisete decu tu. Bolje ih vaspitavajte, nego sto se bavite tudjim radom!
  • Mira

    17.03.2016 16:05
    Jos ce ispasti da je na funkciji bio silom jer su mu pretili "stranacki zaposleni nastavnici".Dobro da nije izjavio da su mu nastavnici protiv njegove postene volje zaposlili sina umesto nastavnika kome je namestio otkaz.Ili nee pa on nije ni znao da mu je sin zaposlen u skoli,ma dajte smislite malo bolje komentare za odbranu ovo su vam bajati.A ovi bivsi ucenici ne znam koje skole jer u ovu koju sam ja isla i sad ide moje dete nista nije ni odrzavano a kamoli renovirano od kad je on direktor da nije bilo roditelja koji su bili uporni dvoriste bi i dalje licilo na baru.Ali kako god dokaza protiv njega ima i previse ovo je davno trebalo da se desi.
  • pera

    17.03.2016 16:03
    ..
    Dosta je bilo. Treba valjda malo i neko drugi da naplacuje reket za radno mesto novim nastavnicima.
  • Vuk

    17.03.2016 16:02
    Sramota
    Zamena teza je sve sto radimo u Srbiji. Ako direktor nije primio resenje, znaci da nije razresen ili smenjen. Tacno je da je direktor vec desetak godina, da se borio za svoj kolektiv, decu i samu skolu. Pogledajte statistiku skole, prosek skolskih rezultata, kao i rezultata sa takmicenja. Ljudi pogledajte koliko je euro, pogledajte koliko je gorivo i koliko su ta vasa deca duzna cim se rode(spoljni dug Srbije) i taj bes iskalimo na ulici prema vladi ( ne samo ovoj) kad skoci cena goriva sve postaje skuplje i onda kao Francuzi izadjemo na ulice, a ne da pravdu trazimo kod uciteljice, salterskog sluzbenika ili u ovom slucaju direktora.
    Takodje kad je rec o savetima roditelja, skolskim odborima i slicnim telima, Tu prisustvuju ili ljudi koji su pravi altruisti i dobronamernici, ili u vecem broju neostvareni, izfrustrirani roditelji koji, opstuiraju maltretiraju i najcesce ometaju rad. Ne kazem da to rade namerno ali je to cinjenica!
    Nek nam je Bog u pomoci sa ovim mentalitetom
  • Vezusa

    17.03.2016 15:35
    Bivsi Ucenik Skole

    Vidim zasto volite bahatog direktora, pustio vas da zavrsite skolu preko veze. Vratite se i naucite osnovne stvari jezim se kada vidim rec "NEZNAM" ovako napisano
  • x-1

    17.03.2016 15:25
    nije zbog piratizovanja satelitske televizije?
  • Pticica

    17.03.2016 15:13
    Lucifer
    Hmmm danasnji zadatak svih zaposlenih u OS "Prva vojvodjanska brigada" je da napisu po dva komentara i da direktoru pseudonime dostave smsom u sto kracem roku. Ne brani se fotelja na portalima, vec casno i posteno na sastanku, ali lakse je izaci sa sastanka i umisliti da si mnogo mocan, jer ti je novcanik pun clanskih karti raznih stranaka
  • Bivsi ucenik skole

    17.03.2016 14:45
    Sramota
    Pojedina bagra nabedjenih roditelja punih sebe i NJIHOVE dece koji su toliko u zivotu besposleni da dolaze ovde na forum i pricaju gluposti i lazi o coveku sa kojim su verovatno 2 ili 3 puta u zivotu razgovarali (a vecinu prica su slusali od NEKOG TAMO) je i smesno komentarisati a pogotovo razloge koje navodite. Treba da vas je sramota! Sto se tice samog cina smenjivanja procitajte tekst do kraja prvo i ona formirajte svoje misljenje a nemojte pisati i suditi na osnovu naslova teksta kao papagaji. On je roditelj dvoje dece koja su isla u tu istu skolu i igrom slucaja poznajem ih licno. On nije tu nametnut niti "ubacen" od strane neke stranke. On obavlja tu funkciju vise od 10 godina (pre nego sto je vecina vas i imala decu) i covek zna sta radi i kako treba da radi. A samim tim sto je toliko dugo tu gde jeste govori vise od reci. Kao sto kaze @Zaposleni kolektiv stoji uz coveka i to je delo nekog pojedinca koji je ocigledno nezadovoljan i frustriran pa pravi od ovoga skandal pokusavajuci sebe da izdigne jer misli da je uhvatio boga za M**a. Jos gore ako se zna o kome je rec, a verujem da se zna. Krenite prvo od sebe pa onda pricajte o drugima i nemojte uvek da posipate paljubi po nekome o kome VEROVATNO apsolutno nista neznate. Prijatno dokona gospodo!
  • Clan

    17.03.2016 14:44
    Da li je problem sto je neko clan partije ili to ako je radio po zakonu i smenio direktora po pravnoj osnovi? Citajuci komentare ovaj direktor je bahat. Stanovi, zaposlenje sina, arcenje gradskog novca, a tek treba cuti zaposlene i roditelje, oni tek imaju sta da kazu.
  • Informisan

    17.03.2016 14:40
    Na oglasnoj tabli u zbornici je okačena odluka i zapisnik sa sednice ŠO, smenjen je zbog kršenja zakona a lista njegovih zloupotreba zahteva jednu ozbiljnu istragu, samo treba da postoje ne korumpirani organi koji će to da ispitaju.
  • Marfi

    17.03.2016 14:35
    kako je direktor skole smeo da napusti sastanak, fakticki covek napustio svoje radno mesto. svasta mi tu smrdi kod njega
  • Podrska

    17.03.2016 14:19
    Gle, gle naprednjaci namirisali bahatog direktora pa ga smenjuju
  • Dulence

    17.03.2016 14:15
    Zasto ne kaze da je sastanku prisustvovao predsednik sindikata koji je ujedno i sekretar skole i zapisnicar, naravno podoban njemu i zajedno sa njim napustio sastanak a obaveza da se pozove djacki parlament je njegova a on to nije uradio sto je i priznao na sastanku.
  • Roditelj X

    17.03.2016 14:11
    Koliko je stanova kupljeno od nasih para i koliko ce direktor da podplacuje raznoraznu inspekciju? Taj covek je vise na seminarima nego u skoli a njegov sef racunovodstva kaze da ne trosi skolski dinar vec to grad placa, odakle gradu pare nego od nasih doprinosa.
  • Agent Nekretnina

    17.03.2016 14:01
    Da mu se proveri imovina, prica se da je za nekoliko mandata "stvorio" dva stana u gradu kao i jedan u Solunu i javno se hvali time.
  • ej

    17.03.2016 13:57
    ej
    Kaljostro,sa cim je sendvic danas?
  • Jelena

    17.03.2016 13:56
    Da li je politicki ili ne nesto me bas i ne zanima. Hocu da moje dete bude bezbedno, za mesec dana je promenilo 3 nastavnika fizickog vaspitanja a o tome svi cute. Zbog cega vi novinari nas roditelje ne pitate sta mislimo, zbog cega se ne raspitate o sadasnjem nastavniku fizickog vaspitanja koji radi bez diplome pri tom je sin direktora skole
  • Kako

    17.03.2016 13:55
    Kako
    Sednica je bila nelegalna?Pa ko to sve radi mimo zakona?
  • Pacici

    17.03.2016 13:54
    Zasto direktor ne komentarise razloge smene, da nisu mozda ispravni? Predlazem redakciji da ispita te razloge i jos neke. Iznenadice se "odlukama" direktora.
  • Zaposleni

    17.03.2016 13:53
    Zaposleni
    Direktor je izabran gotovo jednoglasno,tako da prica da se kolektiv buni nije istinita,ovo je delo pojedinaca iz SNS koji misle da su iznad zakona,tacno se zna i ko stoji iza toga.Zamislite kada predsednica skolskog odbora javno prica ko ce biti sledeci direktor a clanovima skolskog odbora koji su iz kolektiva se smeje u lice i prica kako se kolektiv nista ne pita i kako je sve reseno vec...
  • Gavrilo iz Principa

    17.03.2016 13:48
    Ma daj
    Sve ovo lici na klasicnu naprednjacku taktiku,sigrno neko ko se nalepio plakata sada ceka ovo mesto i sada smestaju jadnom coveku.Neko novi koji dodje sigrno ce moci deci lepo da objasni kako se pravilno muti lepak za plakate i koja su udarna mesta za lepljenje....
  • Dejan Milikic

    17.03.2016 13:47
    Dosta se Kosanovic Dusan bahatio sa nasim novcem. Dovodi svog fotografa da nas slika, nasa deca u proslom godisnjaku nemaju fotografiu direktora, jer on nije zeleo boze moj da se fotografise kod drugog fotografa. Bahatim direktorima treba stati na put, ali koliko cujem u skoli on je clan SNS ne znam zasto bi ga njegovi dirali.
  • naselje

    17.03.2016 13:45
    naselje
    Ne brinite direktore Naselje je uz vas
  • Niko bitan

    17.03.2016 13:45
    Kome smeta direktor?
    Direktor smenjen od strane roditelja?
    Kako mene kao roditelja niko nije pitao da li sam zadovoljna ili ne njegovim radom? Sramota. Šaka dokonih roditelja pljuje po školi gde god stigne, jer njihovi mezimci nisu beli medvedi.
  • mile

    17.03.2016 13:36
    kako politicka smena pa I on je njihov, tako je doso na vlast oni ga postavili.
  • daxMe

    17.03.2016 12:54
    Dok sam pohadjao drugi razred sam doziveo povredu noge, koja je prouzrokovana pokvarenom opremom u fiskulturnoj sali. Tadasnja direktorka nije htela da prihvati odgovornost za neodrzavanje skole, samim tim negirajuci da je ona, kao direktorka skole, zasluzna za to. Gospodin Kosanovic je stao na stranu mene i mojih roditelja povodom celog slucaja i ona je posle nekog vremena smenjena, i on je dosao na tu funkciju. Nikada nije bio nikakav problem sa njim, niti je on nekome pravio probleme. Ne razumem zasto ovo rade coveku koji nista nije skrivio..
  • Kaljostro

    17.03.2016 12:53
    .....
    Odavno je trebalo smeniti rukovodstvo te škole, koja se ušuškala na čelu s Direktorom, a vaspitno obrazovni kadar ćuti i trpi, naravno ne svi!
  • ST

    17.03.2016 12:30
    Partokratija,sveprisutna u jadnim zivotima...
  • Bivsi Đak

    17.03.2016 12:18
    Wtf ?
    Završio sam ovu školu pre dosta godina i mogu da kažem da nikad nije bilo nekih problema sa direktorom Kosanovićem ..... Jedini razlog smene može biti neka politička intriga
  • Jelena

    17.03.2016 12:13
    Bas smo jadni.
    Bas smo jadni kada i za skolski odbor treba da imas partijsku knjizicu... Sta ce prvaci moci da se upisu u skolu ako i roditelji pokazu partisjku knjizicu... Izem ti ako je i ovo predizborni marketing... Gde ce nam dusa... Upropastili smo sve...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna